Rolluiken


Handbediende rolluiken (tuimelluik)

Een goede combinatie met VELUX dakramen binnen handbereik.
Het kost u slechts enkele seconden om het VELUX tuimelluik open of dicht te doen. Door het tuimelvenster volledig te tuimelen klikt het tuimelluik aan de bovenkant vast. Het tuimelluik kan vervolgens volledig worden gesloten, of op een kier open blijven terwijl u ventileert.

Voor het optimale binnenklimaat
Rolluiken bieden in ieder klimaat of seizoen een toegevoegde waarde voor uw dakramen. Met optimale warmtewering en volledige verduistering voorkomen rolluiken dat het in de zomer te warm wordt in uw kamer. In de winter wordt de warmte juist binnen gehouden door de isolatie van het dakraam te verbeteren.  Bovendien zorgen rolluiken voor een reductie van het geluid van regen of hagel en ze vergroten het gevoel van veiligheid.

Makkelijk te bedienen
Het kost u slechts enkele seconden om het VELUX tuimelluik open of dicht te doen. Door het tuimelvenster volledig te tuimelen klikt het tuimelluik aan de bovenkant vast. Het tuimelluik kan vervolgens volledig worden gesloten, of op een kier open blijven terwijl u ventileert.

116252-01_380x460

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrisch bediende rolluiken

Maak de juiste keuze
Bent u in het bezit bent van meer dan één VELUX dakraam of een elektrisch bediend dakraam? Dan adviseren wij u te kiezen voor een op afstand bediend elektrisch rolluik voorzien van het intelligente io-homecontrol® systeem.

Het comfort van elektrische rolluiken
Wanneer u kiest voor elektrische rolluiken, dan kiest u voor comfort. Dankzij de afstandsbediening kunt u het rolluik vanuit iedere plek in de huis bedienen. U kunt het rolluik via de afstandsbediening zo programmeren dat ze per kamer, zone, groep producten of dakraam op door u vooraf ingestelde tijden openen of sluiten.

Het elektrische rolluik is perfect geschikt voor hoger gemonteerde dakramen of wanneer u gewoon op zoek bent naar meer comfort.

* Elektrische bedienbare INTEGRA® dakramen zijn af-fabriek voorzien van een io-homecontrol® bedieningssysteem.
Het synergieprogramma houdt daarbij rekening met de windrichtingen waarop het dakraam geïnstalleerd is. Een innovatieve manier van energiebesparing, waarbij comfort is gewaarborgd.
Heeft u een nieuw, elektrisch bediend VELUX tuimelvenster?
Denkt u aan het monteren van nieuwe, elektrisch te bedienen VELUX dakramen? Of heeft u deze net gemonteerd? Dan is er een perfecte match met de elektrische VELUX rolluiken. Beiden functioneren op basis van het io-homecontrol® platform. U kunt het rolluik bedienen met dezelfde afstandsbediening als het VELUX INTEGRA® tuimelvenster.

INTEGRA® tuimelvensters worden geleverd inclusief een synergieprogramma. Met dit programma kunt u ervoor zorgen dat uw rolluik en uw dakraam u helpen energie te besparen.

Hoe werkt het?
In de winter wordt overdag optimaal gebruik gemaakt van de passieve zonnewarmte die het dakraam doorlaat. ’s Avonds sluit het rolluik automatisch en beperkt het ongewenst warmteverlies. In de zomer beperkt het gesloten rolluik overdag ongewenste warmtetoetreding en opent het dakraam zich ’s avonds om koele lucht aan te voeren.
Oplossing voor reeds gemonteerde dakramen
Heeft u al een handmatig bediend VELUX dakraam gemonteerd? Dan adviseert VELUX u een SOLAR rolluik toe te passen. Dit type rolluik maakt gebruik van de meest natuurlijke energiebron die er is: de zon! U heeft dus geen contactpunt in de buurt van het dakraam nodig. Verder profiteert u van alle eigenschappen die het reguliere rolluik u ook bieden.

Wilt u toch een elektrisch bediend rolluik op uw handmatig bediende dakraam (of uw dakraam achteraf elektrisch bediend maken)? Dat kan! VELUX heeft in assortiment ook opbouwsets, waarmee u uw raam electrisch bedienbaar kunt maken en het rolluik hier op kunt aansluiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rolluiken op zonne-energie

Volledig afstandsbediend, maakt gebruik van zonne-energie
Heeft u handbediende dakramen die net of geheel buiten handbereik gemonteerd zijn? En wilt u daarop op afstandbediende rolluiken monteren zonder uw dakbeschot te demonteren voor een stopcontact? Dan heeft VELUX de ideale oplossing: het rolluik op zonne-energie!

Dit rolluik is volledig afstandsbediend. Het rolluik maakt gebruik van hetzelfde io-homecontrol® platform als het elektrische bediende rolluik en kent dezelfde functies. Het grote verschil zit in de krachtbron. Dit rolluik maakt gebruik van de meest natuurlijke energiebron die er is: de zon! Of eigenlijk daglicht, want dat is al voldoende om de accu van dit rolluik op te laden. Er is dus geen stopcontact in de directe omgeving van het rolluik nodig.

Ervaar dus zelf alle voordelen van VELUX rolluiken en geniet van het comfort van de afstandsbediening, zonder dat het effect heeft op uw energieverbruik en rekening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar overzicht

UA-28849238-1